időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

A Microsoft cáfolja a RealNetworks vádjait

MNO
2004.02.22. 19:40

A Microsoft 31 oldalas közleményt adott ki, melyben cáfolja a RealNetworks vádjait, miszerint a szoftveróriás operációs rendszerének elterjedtségével visszaélve csökkenti digitális-média riválisainak piaci esélyeit - olvasható a prim.hu-n.

A RealNetworks 1 milliárd dolláros kártérítés megítélését célzó vádjaira reagálva a Microsoft kijelenti, hogy riválisai láthatóan nem csökkent esélyekkel indulnak harcba, mivel a felmérések szerint termékeik változatlanul igen elterjedtek, és így osztoznak a piacon a Microsoft Windows Media Player-ével. A védelem középpontjában a Cnet szerint az „elfogadható mértékű versengés” áll, mely pusztán egészséges piacszerzésnek tartja a Microsoft médiával kapcsolatos üzletpolitikáját.

A Microsoft saját védelmében felhozza, hogy a RealNetworks RealPlayer médiaszoftverének több mint 300 millió felhasználója van, és ez az adat önmagában aláás minden piackorlátozásról szóló vádat. A Nielsen/NetRatings adatai szerint decemberben az amerikai felhasználók 34,57 százaléka futtatta a Windows Media Player-t, a RealNetworks programját 20,2 százalék, az Apple QuickTime Player-jét pedig 9,61 százalék használta.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.