időjárás 5°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Alpesi Vk: Pärson ismét az élen

MNO
2004.02.07. 20:25

Anja Pärson idei harmadik óriásműlesikló ggyőzelmét szerezte meg Zwieselben, a németországi Arber régióban. Ezzel a svéd hölgy ismét átvette a vezetést a Világ-kupa összetett pontversenyében az osztrák Reante Götschltől, aki ezúttal csak hajszállal maradt le a dobogó második fokáról – írja a Sportfórum.

Az első futamban Pärson szenzációsan jött le pályán, és ő volt az egetlen síelő, aki 1 perc 9 másodpercen belül teljesítette a pályát. A svéd hölgy nem hibázott a második futamban sem, igaz a szlovén Tina Maze ezúttal öt századmásodperccel megelőzte Pärsont, amúgy a második futamban csak ők ketten teljesítetták a pályát 1:10-en belül.

Az osztrák Renate Götschl, aki a viadal előtt vezette a Világ-kupát nagyon jó első futama után még második volt, ám a második alkalomal rengeteget rontott, és csak a 16. időt érte el. Ám így is megkaparintotta a harmadik helyet mindössze hét századmásodperccel lemaradva Tina Maze mögött.

Persze Anja Pärson összetettben elért közel két másodperces előnye tekintélyt parancsoló. Ezzel a győzelmével Pärson 12 ponttal átvette a vezetést Götschltől.

A leginkább azonban talán a szlovén kislány örült a sikerének, ugyanis az első futam után ő mindössze a 21. helyen állt. Csalódás volt azonban a németek számára ez a viadal, hiszen legjobbjuk a fiatal Maria Riesch csak a 15. helyen végzett.

sportforum.hu

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.