időjárás 7°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

ÁSZ-vizsgálatot kezdeményez a Fidesz az M5-ösről

MTI
2004.02.21. 12:08

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség határozati javaslatot terjesztett a Parlament elé, amelyben az M5-ös autópálya megvásárlására és továbbépítésére vonatkozó szerződéstervezetek számvevőszéki vizsgálatát szeretnék elérni - tájékoztatott a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja.

A Fidesz frakció közleménye szerint egyben arra is felkérik a kormányt, hogy ezeket szerződéseket csak a számvevőszéki vizsgálat befejezése után, annak figyelembevételével kösse meg.

A frakció kezdeményezi, hogy a határozati javaslatot a február 23-i ülésnapon tárgyalja meg és fogadja el az Országgyűlés. Ennek érdekében a házbizottság rendkívüli ülésének összehívását is indítványozták.

Az MTI-hez eljuttatott határozati javaslat indoklása szerint az M5-ös autópályát üzemeltető cég részvényeinek megvásárlása, illetve az autópálya továbbépítése 2030-ig várhatóan sok száz milliárd forinttal terheli meg a magyar költségvetést. Egy ilyen nagyságrendű döntés végrehajtása előtt pedig mindenképpen indokolt az ÁSZ célszerűségi, eredményességi, és törvényességi szempontokat figyelembe vevő vizsgálata – tartalmazza az indoklás.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.