Az MTV saját ügyvezető alelnökének cégével kötött szerződést

A Magyar Televízió egymillió forintot utalt át tavaly szeptemberben tanácsadási díjként, Pinke György jelenlegi ügyvezető alelnök cégének - értesült a Népszabadság.

MNO
2004. 02. 13. 12:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Televízió szerződést kötött jelenlegi ügyvezetőjének Pinke Györgynek a cégével, a Bankhíd Ingatlanhasznosító és Pénzügyi Tanácsadó Kft.-vel tavaly augusztusban. A szerződés értelmében 2003 szeptemberében egymillió forintot utalt át az MTV tanácsadási díjként a cég számlájára. A kft. ügyvezetője Pinke Zsuzsanna, de a cégbírósági bejegyzés szerint, mind a mai napig Pinke György is tulajdonos. A cég fő tevékenysége ingatlanok bérbeadása és üzemeltetése.
A szerződésben vállalt feladat – az MTV Rt. rövid távú válságtervének és konszolidációs tervének előkészítése, az Állami Számvevőszék által kezdeményezett intézkedési terv összeállítása, és az rt. üzleti tervének elkészítésében való részvétel – egy része még januárban sem készült el, annak ellenére, hogy a cég már tavaly augusztus 31-én kiállította róla a számlát. Mint ismert Pinke ekkor már két napja a televízió alelnöke volt.
A Népszabadság szerint Pinke várható kinevezéséről már akkor tudni lehetett, amikor augusztus közepén megkötötték cégével a szerződést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.