időjárás 2°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Az MTV újratárgyalja szerződését az AH-val

MNO
2004.02.05. 19:01

Heteken belül lezárulnak a Magyar Televízió Rt. (MTV) és az Antenna Hungária (AH) közötti tárgyalások a közszolgálati médium műsorainak szórási feltételeiről – erősítette meg az MTI értesülését Pinke György, az MTV ügyvezetője csütörtökön.

Pinke György hangsúlyozta, hogy az MTV a kereskedelmi csatornáknál nagyobb összeget fizet műsorának szórásáért az AH-nak. Ennek okaként – amellett, hogy a médium két csatornát üzemeltet – említette, hogy míg a másik két társaság az ország területének 80 százalékánál valamivel többre, addig az MTV 96,5 százalékára juttatja el programát.

– Egy határon túl a lefedettség növelése aránytalanul magasabb költséget okoz – fogalmazott az MTV ügyvezetője, utalva például a domborzati viszonyokra. Szólt arról is: a díjat emeli, hogy az MTV összehasonlíthatatlanul több helyszíni közvetítést készít versenytársainál.

– Az MTV korábbi elnöke, Szabó László Zsolt olyan megállapodást kötött az Antenna Hungáriával, hogy eddig nem kaptuk meg azt a nagyfogyasztói kedvezményt, amely bizonyos adásidő után mindenkinek jár – tette hozzá. Pinke György jelezte: összegszerűségében jelentősen nem csökkent a díj, de plusz szolgáltatásokat tudunk elérni. Ezekről azonban – arra hivatkozva, hogy a megállapodást még nem írták alá – nem kívánt többet közölni

Példaként csupán azt említette, a megállapodás életbe lépéstől – a jelenlegi, analóg technika mellett – digitálisan is terjesztik majd az MTV kettes csatornájának műsorát.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.