időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Folyik a harc az Aventis és a Sanofi között

MNO
2004.02.09. 13:25

Az Aventis és a Sanofi-Synthélabo vezetői egyaránt hirdetések és nyilatkozatok segítségével szeretnék meggyőzni a befektetőket saját álláspontjukról. Egyelőre mindkét fél rendkívül magabiztosnak látszik – írja a Tőzsdefórum.

Az idő velünk van – nyilatkozta Igor Landau, az Aventis igazgatóságának elnöke a Journal du Dimanche (Vasárnapi Újság) című francia lapnak. Az Aventis pár hónapon belül újabb termékeket dob piacra, míg a Sanofi gyenge pontjai egyre szembeötlőbbek lesznek. Rövidesen forgalomba kerülő konkurensek veszélyeztetik a francia konszern több stratégiai fontosságú termékét is, a Total évvégére tervezett kivonulása pedig komoly érveszteséget fog jelenteni.

Még egyetlen befektetővel sem találkoztam, aki ne lenne meggyőződve koncepciónk helyességéről – jelentette ki a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak Hanspeter Spek, a Sanofi igazgatóságának tagja. Szerinte az Aventis csütörtökön közzétett 2003. évi eredményei nem egészen tükrözik a realitást. Landau azon kérdésére, hogy hány ember állásába kerülne, ha a Sanofi átvenné az irányítást, csak annyit válaszolt, hogy a németországi kutatási egységet megtartják.

Egyelőre úgy tűnik, a mérkőzés döntetlenre áll, a befektetők még nem határoztak. Ahogy a Handelsblatt körkérdésére adott válaszokból kiderült, a legtöbben keveslik a Sanofi által kínált 59,50 eurós árat. A befektetési alapokat kezelő szakemberek többsége hajlana a részvények eladására, azonban 70-75 eurós árat tartanának reálisnak. Kérdés, hogy ennyit tud és akar-e fizetni a francia konszern, vagy ha nem, hajlandóak lesznek-e a részvényesek engedni valamennyit.

Tőzsdefórum

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.