időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Kiadták a New Musical Express díjait

MNO
2004.02.13. 10:42

Tegnap este Londonban kiadták a NME zenei díjait. Az úgynevezett "Isteni Zseni" trófeát Ozzy Osbourne kapta - közölte az Ananova nyomán a WestelPress.

A rockénekes korábbi motorbalesetéből lábadozik, így nem tudta személyesen átvenni a díjat. Köszönő videó-üzenetében elmondta, hogy nem érti miért ő kapta a hangzatos elismerést. Mint mondta:
„Én nagyon messze vagyok a zseni fogalmától. Ebben a pillanatban éppen csak annak örülök, hogy lélegezni tudok.”
Az év albuma az NME szerint a Radiohead „Hail To The Thief” című lemeze lett, emellett a zenekar „There There” című dalára forgatott videó lett az év videója a zenei magazin megítélése szerint. Az év új felfedezettje az amerikai Kings of Leon nevű rockzenekar lett. A legjobb angol zenekar trófeáját a Libertines vehette át.
Érdekesség, hogy az Anglia szerte óriási közönségsikereket elérő The Darkness zenekar, habár három kategóriában is szerepelt jelöltként, egyetlen díjat sem kapott. Ennek valószínűsíthetően az lehet az oka, hogy a zenekar egy korábbi – az NME részéről kapott – rossz kritika miatt nem volt hajlandó semmiféle kapcsolatra a zenei magazinnal.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.