Rébusz–Fibisz: összeérnek a szálak

Több mint 340 millió forintos köztartozást halmozott fel a Rébusz Iskolaszövetkezet, amely ellen felszámolási eljárás van folyamatban – értesült a Magyar Nemzet. A korábban több Vas megyei szocialista politikus nevével is fémjelzett szerveződés Rébusz 2.0 néven alakult újjá, s a Fiatal Baloldal eddigi honlapjáról érhető el interneten.

Magyar Nemzet
2004. 02. 13. 7:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes, hogy a bit.hu, illetve az eddig a Fiatal Baloldal – Ifjú Szocialisták (Fibisz) Mozgalom weblapján, a fiatal.hu-n a Rébusz Iskolaszövetkezet honlapja ugrik be az interneten. Az iskolaszövetkezet címe a budapesti Köztársaság tér 27. szám alatt található, közvetlenül az MSZP-székház szomszédságában, amely épületben a Matáv tudakozó szerint az MSZP-nek is van titkos telefonszáma. A Rébusz saját tájékoztatása szerint már 26 ezer fiatalnak, főképp iskolásnak adott munkát.

Ismert, a felszámolás alatt álló, jelentős köztartozást felhalmozott Rébusz Iskolaszövetkezethez olyan aktív és egykori MSZP-s politikusok voltak köthetők 2001-ig, mint például Gyebrovszky János szombathelyi szocialista képviselő vagy Gerencsér Andrea MSZP-s megyei képviselő. A kőszegi Fibisz-választás levezető elnöke pedig Czeglédy Csaba egykori MSZP-s önkormányzati képviselő, az iskolaszövetkezet korábbi vezetője volt, akit a Rébusznál elkövetett csalások miatt jogerősen is felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Veszprém Megyei Bíróság.

Emlékezetes, tavaly feljelentést tett a rendőrségen az a személy, akinek mások mellett a Fiatal Baloldal – Ifjú Szocialisták Vas megyei szervezetének elnökválasztó ülésén négyezer forintot fizettek voksáért. A rendőrség száz napja folytat eljárást magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt, ám még nincs gyanúsítottjuk. Tegnap a hatóság részéről azt közölték a Magyar Nemzettel, hogy tanúkat hallgattak ki, az eljárás még folyamatban van.

Pál Gábor

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.