Tanácsadás egymillióért – Pinke vizsgálatot akar maga ellen

Felügyelőbizottsági vizsgálatot kezdeményezett maga ellen Pinke György, a MTV Rt. ügyvezetője annak tisztázására, hogy milyen munkát végzett a köztévétől tavaly kapott egymillió forintos tanácsadási díjért.

MNO
2004. 02. 14. 12:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csorba Mária sajtófererens a napilapokban megjelent írások kapcsán kijelentette: Pinke György nem állt munkaviszonyban az MTV-vel, tisztséget nem viselt akkor, amikor a résztulajdonában álló kft. megbízási szerződés alapján teljesítéseket végzett a tévének. Így szerinte hamis az az állítás, amelyet a Népszabadság pénteki számában megjelent cikk (Az ügyvezető cégével szerződött a köztévé) a címében megfogalmaz.

Csorba Mária közölte: a Népszabadság említett számában olvasható írás „hamisan kelti azt a látszatott, hogy Pinke György saját, vagy hozzátartozója érdekkörébe tartozó megbízást adott az MTV részéről”. A sajtóreferens ismertetése szerint a Pinke György résztulajdonában lévő Bankhíd Ingatlanhasznosító és Pénzügyi Tanácsadó Kft-vel még Ragáts Imre, az MTV tavaly év végén lemondott elnöke kötött 2003. július 21-től augusztus 20-ig tartó tanácsadásra megbízási szerződést. A cégnek – a megbízás értelmében – a MTV rövid távú konszolidációs tervét és annak sarokpontjait kellett elkészíteni – fűzte hozzá a sajtóreferens.

Csorba kijelentette: a Bankhíd Kft. a megbízást határidőre teljesítette, a dokumentációkat tavaly augusztus 29-én adták át az MTV akkori vezetőjének, Ragáts Imrének. Pinke György 2003. szeptember 1-je óta töltötte be az MTV gazdasági alelnöki posztját.
- Kizárólag a korábbi tévéelnök által kötött szerződés pénzügyi teljesítése – 800 ezer forint, plusz 25 százalék áfa – nyúlt át olyan időszakra, amikor Pinke György már az MTV állományában volt – mondta a sajtóreferens, aki szerint ezért nem felel meg a valóságnak az, hogy az MTV jelenlegi ügyvezetője saját cégével szerződött. – Az ügylettel kapcsolatban Pinke Györgynek semmilyen összeférhetetlensége nem állt fenn – vélekedett Csorba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.