időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Történelmi vetélkedő középiskolásoknak

uno.hu
2004.02.13. 14:21

Az I. világháború kirobbanásának 90. évfordulójára emlékezve Az Osztrák-Magyar Monarchia az I. világháborúban címmel országos középiskolai történelmi-hadtörténeti-diplomáciatörténeti vetélkedőt hirdetett a Kodolányi János Főiskola. A szokásoktól eltérően az első három helyezést elért csapatok felkészítő tanárai 100-100 ezer forint pénzjutalomban részesülnek.

A Duna Televízió, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a Hadtörténetírás Alapítvány és a Kodolányi János Főiskola Társadalomtudományi Tanszéke által hirdetett vetélkedőre minden magyarországi középiskola több csapattal is nevezhet.
A csapatok létszáma 3 fő. A vetélkedőre a jelentkezési lapok a Kodolányi János Főiskola honlapjáról tölthetők le. A vetélkedőre a kitöltött jelentkezési lapok megküldésével lehet jelentkezni: 2004. február 16-ig. A jelentkezési lapokat a következő e-mail címre kérik megküldeni: [email protected]

A vetélkedő két fordulós. Az első forduló írásbeli feladatai és a felkészülést segítő szakirodalomjegyzék letölthető a Kodolányi János Főiskola honlapjáról. (www.kodolanyi.hu)
Az írásbeli feladatokat a [email protected] e-mail címre kérik visszaküldeni 2004. március 5-ig.

Az írásbeli feladatokat legeredményesebben teljesítő hat csapat kerül a szóbeli döntőbe, melyet Székesfehérváron a Kodolányi János Főiskolán rendeznek 2004. április 17-én. A döntőbe jutásról a csapatokat 2004. március 26-ig e-mailen keresztül értesítik. A döntőbe jutott csapatok értékes könyvjutalomban részesülnek, és a későbbi helyezésüktől függetlenül felkészítő tanáraikkal együtt egy három napos kiránduláson vehetnek részt, melynek során megtekintik a galiciai Przemysl I. világháborús erődrendszerét. A szokásoktól eltérően az I.-II.-III. helyezést elért csapatok felkészítő tanárai 100-100 ezer forint pénzjutalomban részesülnek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.