időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Újabb japán egység érkezik Irakba

MNO
2004.02.22. 10:49

Az Irakba küldött japán katonák eddigi legnépesebb csoportja Kuvaitban tartózkodik immár, ahol rövid helyszíni kiképzésen vesz részt az alakulat. A japán fegyveres erők 140 fős egysége vasárnap érkezett meg a kuvaiti fővárostól 20 kilométerre délre fekvő Mubarak katonai támaszpontra. A katonák rövidesen csatlakoznak az iraki Szamavához közeli japán tábor kialakításán munkálkodó 100 fős egységhez.

Tokió összesen 1000 fegyverest telepít Irakba. A katonai szerepvállalás kérdése megosztotta a japán társadalmat, a csapatküldés ellenzői több tiltakozó megmozdulást is tartottak.

A csapattelepítéssel egyidejűleg megszigorították a távol-keleti szigetországban lévő amerikai katonai támaszpontok, az atomerőművek és a kormányhivatalok őrizetét. Az intézkedéseket feltehetően azért tették, mert az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat tavaly a sajtó útján azzal fenyegette meg Japánt, hogy támadást hajt végre „Tokió szívében”, ha a távol-keleti szigetország csapatokat küld Irakba – adta hírül az mtv.hu.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.