Egyelőre nem árverezik el az egykori tinnyei telket

Levette az ÁPV Rt. az elárverezendő területek listájáról a honvédség egykori tinnyei bázisának telkét.

Magyar Nemzet
2004. 04. 27. 5:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Levette az ÁPV Rt. az elárverezendő területek listájáról a honvédség egykori tinnyei bázisának telkét. – Az önkormányzat csak annyit tud, hogy az április 21-i aukción az állam nem hirdette meg eladásra az általunk kifogásolt volt laktanyát – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Bak Ferenc, Tinnye polgármestere. A visszavonást Farkas Andrea, a privatizációs társaság szóvivője megerősítette, majd hozzátette: – A terület további sorsa még nem tisztázott, most az útkeresés időszakában vagyunk.

A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy a Pest megyei település polgármesteri hivatala már évek óta kéri a magaslaton fekvő telek önkormányzati tulajdonba adását, melyen egy amerikai típusú, sérült gyermekek számára kialakított fejlesztő intézetet hoznának létre. Azonban a 2002-es helyhatósági választások kampányában elhangzott szocialista ígérettől – mely szerint a használaton kívül került honvédségi ingatlanokat szociális célra az érintett önkormányzatok tulajdonába adják – eltérően az Állami Privatizációs Rt. a polgármesteri hivatal értesítése nélkül a volt laktanyát 95 millió forintos kikiáltási áron meghirdette. A váratlan döntést azzal magyarázták, hogy 2003. november 27-én a vonatkozó privatizációs törvény megváltozott, így a terület térítésmentes önkormányzati tulajdonba adására csak a sikertelen értékesítést követően kerülhet sor. A helyiek szerint lakóparképítés lehet az ügy hátterében.

Székely Dániel

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.