időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Elég a BKV-ból!

MNO
2004.04.21. 08:47

A Másik Oldal Ökoszociális Mozgalom a Föld napja alkalmából feliratot helyezett el a Nyugati téri felüljáró korlátjára, amely április 23-áig lesz látható. A molinón a következő szöveg olvasható: "A járatokat sűrítsék, ne az utasokat!"

A mozgalom már korábban is kampányolt a budapesti tömegközlekedés európaivá tételéért. Akkor a járművek téli fűtetlensége miatt adott egy konvektort és a fotocellás ajtók beszerelését szimbolizáló óriás cipzárt a BKV-nak. A mostani felirat azonban önmagáért beszél – áll a mozgalom közleményében.

A BKV járművein egyre nagyobb a zsúfoltság, aki csak teheti, autóra spórol ebben a városban. A zsúfoltság feszültté, ingerültté teszi az utasokat, főként, hogy állandó zajjal, visító ajtózáró csengőkkel, koszos járművekkel és a társadalom legelemibb elvárásainak sem megfelelő, büdös utastársakkal jár együtt az utazás.

Mindez pedig egyre drágább és drágább jegy- és bérletárakért. A BKV tehát egyáltalán nem nevezhető európainak, mint azt a hivatalos várospropaganda szajkózza!

A világban már bebizonyosodott, hogy színvonalas tömegközlekedés – közösségi közlekedés – nélkül egy nagyváros hamar a saját gépkocsiáradatába fullad.

Budapest Európa legszennyezettebb, legzajosabb városai közé tartozik, és világvárosnak nevezi magát. Hát rajta! – foglalja össze üzenetét a Másik Oldal Ökoszociális Mozgalom.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.