időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

Életét vesztette egy ukrán katona Irakban

MNO
2004.04.06. 16:37

Egy halálos áldozata és hat sebesültje van annak a tűzharcnak, ami az ukrán erők és az iraki felkelők között tört ki kedden Irakban.

Egy ukrán katona életét vesztette, hat megsebesült kedden iraki felkelőkkel vívott tűzharcban a Bagdadtól 180 kilométerre délre fekvő iraki Kút városában – jelentette be Kijevben a védelmi minisztérium.

Az ukrán katonák egy páncélozott harci járműben voltak, amikor megtámadták őket. Az egyik katona életét egy robbanás oltotta ki. Az öt sebesült katona nincs életveszélyben – közölte az ukrán minisztérium.

A térségben feszültség uralkodik, de az ukrán katonák uralják a helyzetet – mondta a védelmi tárca közleménye. Az iraki polgári védelmi erők egy illetékese, aki az események szemtanúja volt, ugyanakkor arról számolt be, hogy Kút városát kedden Muktada asz-Szadr iraki radikális síita vallási vezető fegyveresei ellenőrizték közösen az iraki biztonsági erőkkel. Elmondása szerint Szadr emberei kiűzték a hétvégén az ukrán erőket a városi kormányzósági épületből, amelyet a rendőrség és a televízió épületével együtt elfoglaltak.
(hvg.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.