Érinthetetlen az SZDSZ-es panaszbizottsági tag?

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Médiafigyelője 2004 januárjában eljárást kezdeményezett Molnár Péter, volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő ORTT panaszbizottsági tagságának megszüntetéséért.

MNO
2004. 04. 28. 14:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik szerint Molnár Péterrel kapcsolatban összeférhetetlenségi okok merültek fel, miután a szabad demokrata politikus aktív politikai tevékenységet folytat a médiatörvénnyel ellentétesen, amely kimondja, hogy az ORTT Panaszbizottsági tagjának tilos pártpolitikai nyilatkozatot tennie.

A Hetek 2003. március 7-i számában, amely az SZDSZ kongresszusáról tudósít, kiemelten számol be Molnár kongresszusi felszólalásáról. „Molnár Péter, aki egykoron Fodor Gáborral együtt érkezett a Fideszből, arra hívta fel a figyelmet, hogy a 90-es évek elején Kövér László nevezte árulóknak azokat, akik úgymond kivitték a párt ügyeit a nyilvánosság elé. Molnár szerint ennek a mentalitásnak az átvétele az SZDSZ halálával egyenlő.”

A Jobbik Médiafigyelője a napokban szűkszavú levelet kapott Kovács György ORTT-elnöktől, amely szerint az ORTT nem folytat le az ügyben eljárást, hiszen a „Panaszbizottság tagjainak megbízására és a tagság megszüntetésére vonatkozó testületi döntés nem államigazgatási eljárás keretében történik.”

A beadványtevő az ügyben a Fővárosi Bírósághoz fordul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.