időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Későn kezdték a felkészülést az EU-tagországok

Kovács Zita
2004.04.15. 08:41

Az Európai Unió tagjai későn kezdték el a felkészülést a júniusi választásokra, ezek közül csak Németország és Nagy-Britannia kivétel. Számos újonnan belépő országban euroszkeptikus hangok hallhatók.

Az EU-tagországok közül sokan csak most készülnek fel kapkodva a júniusi európai parlamenti választásokra, amely huszonöt országot számlál majd a csatlakozás után – írja a francia Le Monde.

Felmerül a kérdés, hogy az elkésett érdeklődés ebben a fontos választást megelőző időszakban egy új kampánynak tekinthető-e?

A két kivétel Nagy-Britannia és Németország, amelyek különösen jól szervezett tagországok, és már hónapok óta elkészültek. A választásra készülve többnyire belpolitikai viták merülnek fel, de gyakran csak a választások mellékzöngéjeként tüntetik fel ezeket.

Az új tagországok közül néhánynak a kormánya kikéri az emberek véleményét arról a nehéz áldozatról, amit az EU-csatlakozás jelent, és az tapasztalható, hogy nyíltan euroszkeptikus hangokat lehet hallani – olvasható a BBC lapszemléjében.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.