időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

Magyarozás a Tilos Rádióban

MNO
2004.04.23. 12:27

Hallgassa meg Ön is az ORTT-támogatással és baloldali hátszéllel működő Tilos Rádió újabb kódolatlan magyarozását, és csodálkozzon rá a bonyolult társadalmi viszonyok explicit, ugyanakkor kifinomult megfogalmazására a Mi faszt...? című sláger szövege révén!

A több milliós ORTT-támogatásból is működő, de ugyanakkor a médiahatóság által utolsó figyelmeztetésben részesített Tilos Rádió most a liberálisok által feltételezett jobboldali szemszögből láttatja a bús magyar jelent. Például így: „Búval baszott nemzetem, jaj fennen sírok érted...”
A szerző éleslátását is bizonyítja, hogy észleli Magyarország súlyos demográfiai problémáját, és bírálja a hatalom népesedési politikáját. „Nem nő virág, fogy a gyerek / baszni viszik kedvesemet” – világít rá briliáns költői eszközökkel a szám írója az egyre súlyosbodó társadalmi gondokra.

A rádió munkatársai egy másik, Dopeman modorában írt dalban pedig a modern társadalmi kapcsolatokat, az egymásnak feszülő eszmerendszereket állítják görbetükörbe. A „Néger a csajod? – buzi-e vagy?„ illetve a „Te zsidó vagy, baszd meg?” sorok kíméletlenül ábrázolják a 21. századi nemzeti gondolkodású magyar ember jellemző tulajdonságait: az intoleranciát, a rasszizmust és az antiszemitizmust és no persze azt a társadalmunkban egyre növekvő, szinte tapintható gyűlöletet, amelyre a független és objektív Vásárhelyi Mária illetve SZDSZ-es barátai már annyiszor ráirányították a közfigyelmet. A felvétel expresszív mondanivalójából nem lehet nem érezni a liberális gondolkodású ember az előretörő szélsőjobboldali veszélytől való mindennapi fenyegetettségét, és persze azt, hogy mit gondolnak a Tilos Rádió munkatársai a polgári oldalról.

A Tilos Rádió műsorában hétfőn elhangzott zeneszámok Orbán Viktor és a keresztények gyalázása, illetve a megsemmisítésükre vonatkozó kijelentés után már szinte felüdülésként hatnak. Az ORTT tagjai bizonyára majd megmagyarázzák, miért kaphat a Tilos még egy legeslegutolsó figyelmeztetést, majd egy fél év múlva megszavaznak még néhány milliót a műsorszolgáltatási alapból a kulturális színfoltként számon tartott rádió számára.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.