időjárás 2°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Marcel Desaillyt gyalázta a szakkommentátor

MNO
2004.04.22. 12:45

’’Kib..tt, lusta nigger’’-nek nevezte a Chelsea játékosát, Marcel Desaillyt Ron Atkinson szakkommentátor, akit ezután kirúgtak a brit ITV Sport tévéadótól és a Guardian című brit laptól.

A 65 éves, komoly edzői pályát maga mögött tudó sportszakember április 20-án a Bajnokok Ligája elődöntő-mérkőzését közvetítette. A meccsen a Chelsea 3-1 re kikapott a Monacótól. A régebben számos világhírű csapat, köztük a Manchester United és az Aston Villa, illetve az Atletico Madrid vezetőedzőjeként ismertté vált Atkinson az ITV sportriporterével, Clive Tyldesleyvel folytatott magánbeszélgetést a meccs után.

A londoni Chelsea a francia Marcel Desailly személyében egy világbajnokot szerződtetett, ám mint kiderült, a kommentátor nem tűnt túl elégedettnek szereplésével.

Atkinson nem tudott arról, hogy a szigetországban már végetért közvetítést egy arab tévéadó még folytatja, így kettejük párbeszédét az egész Közel-Keleten hallani lehet. Bár Atkinson a BBC-nek adott nyilatkozatában később nyomatékosan bocsánatot kért minden érintettől, s arra hivatkozott, hogy a vesztes meccs után elveszítette a fejét, valószínűleg igen nehéz lesz szakmájában állást találnia a közeljövőben.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.