Másfél milliárdos honvédségi vétel, közbeszerzés nélkül

Mintegy 1,5 milliárd forint értékben közbeszerzési eljárás nélkül szerezheti be a NATO reagáló erőibe felajánlott magyar egységek felszereléseit és eszközeit a Honvédelmi Minisztérium.

MNO
2004. 04. 06. 12:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A honvédelmi bizottság döntése értelmében 1,5 milliárd forint értékben közbeszerzési eljárás nélkül szerezheti be a NATO reagáló erőibe felajánlott magyar egységek felszereléseit és eszközeit a Honvédelmi Minisztérium.

A HM szerint azért van szükség a közbeszerzési eljárás alóli mentességre, mert a reagáló erők július 1-jei váltásáig rövid idő van hátra, és nincs idő a közbeszerzési eljárás lebonyolítására.

Magyarország a nyári váltásra egy civil-katonai együttműködési csoportot, egy biológiai labort, míg a jövő januári váltásra egy víztisztító és egy vegyi-sugárfelderítő szakaszt ajánlott fel. A NATO ezeket a felajánlásokat februárban igazolta vissza – áll az MTV honlapján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.