időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Merénylet készült az izraeli elnök ellen Magyarországon

MNO
2004.04.13. 09:41

Magyarországi tartózkodása idején merényletet terveztek az izraeli államelnök ellen – tudta meg a HavariaPress.

A rendőrség eddig összesen három arab származású férfit állított elő az üggyel összefüggésben. A HavariaPress úgy tudja, hogy a terrorista csoport tagjai az elnök látogatásának valamelyik helyszínén akartak robbantani.

A tervezett merényletre a külföldi titkosszolgálatok már hetekkel korábban figyelmeztették a magyar társszerveket. Mose Kacav elnök heti programját eddig már négyszer szervezték át a fenyegetés miatt.

A merénylet kapcsán jelenleg is öt helyszínen folytatnak házkutatást a fővárosban, ahol több, a támadás előkészítéséhez használt dokumentumot és iratot is lefoglaltak.

Információk szerint az országba már a múlt héten beutazott az a négyfős társaság, amelynek tagjai az eddigi adatok szerint a merénylet kitervelésével és végrehajtásával lettek megbízva.

Az ORFK részéről megerősítették, hogy a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságon valóban folynak kihallgatások és házkutatások az ügyben. Ezek eredményéről késő délutánra ígértek részletes tájékoztatást. Hangsúlyozták azonban, hogy az elnök magyarországi tartózkodása alatt végig biztonságban van, és egyelőre semmilyen programját nem kell lemondania – tájékoztatotta HavariaPress.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.