időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Nem változott Magyarország terrorbesorolása

MNO
2004.04.14. 09:52

Nem változott Magyarország besorolása a terror általi veszélyeztetettséget illetően, tehát nem tartozik a terrorveszélyeztetett országok közé –közölte Zsombok György rendőr ezredes a Magyar Televízió műsorában.

A Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság nyomozó főosztályának vezetője hozzátette, hogy a zsidó múzeum ellen tervezett robbantásos merénylet a kísérleti szakaszba sem jutott el, így nem változtatta meg Magyarország megítélését, hiszen nem külföldi megrendelésen, terrorszervezettől kapott instrukciókon alapult.

Zsombok György elmondta, hogy nincs konkrétan megnevezett objektum, így nem tudja megmondani, melyik múzeum ellen irányult volna a merénylet. Azt azonban elmondta, hogy konkrét, bizonyíték értékű vallomásuk van azoktól az arab férfiaktól, akiktől segítséget kért a palesztin származású fogorvos a támadás előkészítéséhez. Hozzátette, az információ március végén került a rendőrség birtokába, ezután gőzerővel kezdték meg az ellenőrzéseket, együttműködve a Nemzetbiztonsági Hivatallal.

Arra a kérdésre, miért éppen az izraeli elnök budapesti látogatásának első napján vették őrizetbe a férfit, az ezredes elmondta: „Abszolút logikusnak tartom az összefüggés-keresést, és én azt nem is rejtem véka alá, hogy van ilyen jellegű összefüggés„, megjegyezve: a kockázat nő, ha védett személy jár az országban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.