időjárás 5°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Új tárca nélküli miniszter kerülhet a kormányba

MNO
2004.04.28. 08:17

A kormányba új, tárca nélküli miniszter kerülhet Sárközy Tamás személyében, akit a közigazgatás karcsúsításának feladatával bíznának meg – értesült az Info Rádió.

Új tárca nélküli miniszter kerülhet a kormányba, Sárközy Tamás
feladata a közigazgatás karcsúsítása lenne.

Sárközy Tamást 1987-ben nevezték ki igazságügyi miniszterhelyettessé. A rendszerváltás idején számos gazdasági, gazdaságpolitikai jogszabály megszületését segítette elő. Az új típusú társasági törvény megalkotása szintén a nevéhez fűződik.

Sárközy jelenleg egyetemi tanár, a Budapesti Műszaki Egyetemen oktat. Korábban vállalati jogtanácsos, közigazgatási jogász, jogtudományi kutató és oktató, kodifikátor, választott bíró és ügyvéd is volt. 1963 és 1969 között az Építésügyi Minisztériumban dolgozott, majd kutatóként folytatta a Jogtudományi Intézetben. 1981-től a Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetemen vezette a jogi tanszéket. 1985-ben a Magyar Tudományos Akadémia tagjai közé választották. 1988-ban a kormány titkárává, később deregulációs kormánybiztossá nevezték ki.

(FigyelőNet-Inforádió)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.