Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Üzleteltek az állampolgársággal

Külföldiek állampolgársághoz jutását próbálta segíteni egy asszony, aki a vád szerint pénzt fogadott el, hogy eredményes legyen a kérelem – tudta meg a HavariaPress.

MNO
2004. 04. 13. 8:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügy tárgyalása a másodrendű vádlott meghallgatásával kezdődött, aki azonban nem kívánt vallomást tenni. Az asszonyt a büntetőeljárás megviselte, jelenleg is orvosi kezelés alatt áll.

A nő egyébként egy országgyűlési képviselő titkárnőjeként dolgozott, amikor az eset történt. A vesztegetéssel és okmányhamisítással is vádolt asszony fenntartotta a rendőrségen tett vallomását, és elmondta: egy esetet leszámítva bűnösnek érzi magát.

Az ügy elsőrendű vádlottját, aki az Országgyűlés rendészeti bizottságának egyik tanácsadója volt, várhatóan csütörtökön, esetleg a jövő héten hallgatják ki. A Fővárosi Bíróság nem hagyta jóvá a vádlottak kérését, miszerint az ügyet zárt ajtók mögött tárgyalják.

A vádirat szerint a vádlott jogász és társai százezres nagyságrendű összegekért intézte el, hogy külföldiek vizsga nélkül kapják meg az állampolgársági vizsgát igazoló okiratokat. Az ügynek egyébként tizenegy vádlottja van, köztük öt külföldi, akik a vádirat szerint bűnsegédként működtek közre a vesztegetésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.