Wekler egyik cége is pályázott állami támogatásra

Wekler Ferenc (SZDSZ) egyik vállalkozása, a Gyémántfürt Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Kft. is indult azon a pályázaton, amelyet szőlőtelepítésre írt ki az agrártárca – értesült a Magyar Nemzet. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a cég nyert-e közpénzt a tenderen.

Magyar Nemzet
2004. 07. 15. 5:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet megírta, hogy az Országgyűlés alelnökének Mórágy és Alsónána külterületein a 2002-es kormányváltás után megszerzett földjeire majdnem 130 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást folyósított az agrártárca. Országosan bevett szokás, hogy a birtokok tulajdonosai saját gazdasági társaságuknak adják ki megművelésre a földeket, amelyek különböző állami támogatásokra is pályázhatnak.

Vida György, a Tolna Megyei Földművelésügyi Hivatal helyettes vezetője a lap többszöri kérdésére sem árulta el, hogy 2003-ban (amikor Weklerék is nyertek) mekkora támogatást osztottak ki a megyében szőlőtelepítésre. A Magyar Nemzet nem hivatalos forrásból megtudta, hogy a kérdéses évben őszi telepítésekre 621 millió forintot ítéltek meg hetven pályázónak, tavasszal pedig ennek az összegnek mintegy ötödét osztották szét. A lap úgy tudja, hogy a megyében jóval több igény érkezett a támogatásra, ezért a minisztérium további 78 millió forintot bocsátott rendelkezésre. Mindezt figyelembe véve különösen sikeresnek mondható Wekler Ferenc bérlőjének sikeres szereplése a tendereken.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.