23 millió forintból népszerűsíti Gyurcsány a kabinet programját

Országjárásra indul Gyurcsány Ferenc, aki 23 millió forintos közpénzen több vidéki nagyvárosban népszerűsíti majd kabinetjének programját. A korábbi sajtóhírekkel ellentétben a kormányfő mégis ad majd heti rendszerességgel interjút a Magyar Rádiónak, annak ellenére, hogy ezt a gyakorlatot Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt élesen bírálták a jelenlegi koalíciós pártok.

Czirják Imre
2004. 11. 05. 6:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a hónap folyamán öt vidéki nagyvárosban népszerűsíti kormánya programját. Batiz András kormányszóvivő kifejtette: a Pécset, Miskolcot, Szombathelyet, Szolnokot és Nyíregyházát érintő kormányfői „országjáró körút” összesen 23 millió forintjába kerül az adófizetőknek. Batiz szerint ez helyszínenként 4,6 millió forintnyi közpénzbe kerül, amely magában foglalja a sportcsarnokok helyiségbérletét, a hang- és fénytechnika, a színpadépítés, a technikai személyzet, a szállítás és a szervezési feladatok költségeit. A szóvivő elmondta: a lakossági fórumokra bárki ingyen bemehet, és ott kérdéseket tehet fel.

Ugyanakkor az Index arról értesült: a közpénzből szervezett körúton Gyurcsány szűk körű megbeszéléseket is folytat majd, mivel mind az öt nagyváros élén szocialista polgármester áll. Batiz a Magyar Nemzet kérdésére kifejtette: az országjáró körút keretei közé csak az öt lakossági fórum tartozik, bár nincs kizárva, hogy a kormányfő útközben máshová is ellátogat, megállót tart. A szűk körű megbeszélésekkel kapcsolatban elmondta: a miniszterelnök nyilvánvalóan vacsorázik esténként, de ennek sincs semmi köze a körúthoz.

A kommunikációs offenzívához tartozik az is, hogy Gyurcsány Ferenc végül is elfogadta a Kossuth rádió rendszeres interjúra történő felkérését. A Népszabadság a múlt héten még arról írt, hogy az ajánlatra Gyurcsány úgy reagált, hogy akkor nyilatkozik, ha van mondanivalója, és valódi kérdéseket kap, nem pedig mikrofonállványok kérdezik. A Magyar Nemzet kérdésére, miszerint ezzel a kormányfő arra az emlékezetes interjúra gondolt-e, amelyet Friderikusz Sándor készített vele, és olyan kérdések hangzottak el, mint például, hogy jó a frizurája, illetve csinos a felesége, Batiz elmondta: nem tudja, hogy a kormány közeli napilap miből vonta le következtetéseit, és azokat nem is akarja kommentálni. Kifejtette: biztos abban, hogy Gyurcsány szeret valódi kérdésekre válaszolni. Köztudott ugyanakkor, hogy a Magyar Nemzet másfél hónapja szeretne interjút készíteni vele, ám a miniszterelnök stábja eddig képtelen volt időpontot találni számukra.

Ismeretes: az előző kormányzati ciklusban az MSZP és az SZDSZ folyamatosan támadta a Magyar Rádiót a miniszterelnöki interjúk miatt. Az SZDSZ „árnyékkuratóriuma” például azt állította: az intézmény ezzel megsérti a médiatörvényt.

(Magyar Nemzet)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.