időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Az OTP-vel szerződik a kormány a gyámhatósági betétekről

MNO
2004.12.15. 18:14

A kormány szerződést köt az OTP Bank Rt.-vel a gyámhatósági betétek kezeléséről – jelentették be a mai kormányülést követő sajtótájékoztatón.

A jelenlegi gyakorlat szerint a gyámhatósághoz kell elhelyezni az örökbe fogadott vagy gyámság alá helyezett gyermekek után járó állami juttatásokat, a hatóság pedig a területileg illetékes pénzintézeteknél nyitott betéti számlát.

Mivel e számlák többsége az OTP-nél volt – ez összességében 35 milliárdos állományt jelent – a kormány e bankkal kötött szerződést. Az OTP továbbra is látra szóló betétként kezeli e számlákat, a kamat mértékét pedig 0,75 százalékponttal emeli. A hitelintézet a kormánnyal egy kiemelkedően közhasznú szervezetet hoz létre, amelynek keretében 3 éven keresztül évente 40 millió forintot juttat a gyámság alól kikerülő, 24 év alatti fiatalok számára, továbbtanulásuk és lakáshoz jutásuk elősegítésére. (napi.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.