időjárás 14°C Zalán 2023. március 30.
logo

Veszélyben a budapesti útfelújítások

MNO
2005.01.25. 08:35

Bizonytalanná vált a kormány által beígért 6,5 milliárdos fejlesztési hozzájárulás sorsa, így mindössze a fele valósulhat meg az idei budapesti út- és hídfelújításoknak. Ha áprilisig nem válik egyértelművé, hogy mennyi pénz áll rendelkezésre, számos szerződéskötés meghiúsulhat.

Mindössze a fele valósulhat meg az idei budapesti út- és hídfelújításoknak, mivel többszörösen is bizonytalanná vált a kormány által beígért 6,5 milliárdos fejlesztési hozzájárulás sorsa – állapította meg tegnapi ülésén a főváros városüzemeltetési bizottsága. Ezért úgy döntött: felkéri a koalíciós városházi vezetőket, politikusokat (egyben országgyűlési képviselőket), hogy a problémára hívják fel a kormány figyelmét, s egy-két héten belül tisztázzák a helyzetet.

A bizottság elnöke, Lakos Imre emlékeztetett arra, hogy az állam minden fővárosi forinthoz még egyet ígért, így 2005-ben összesen 13 milliárdnyi híd- és közútfelújítás valósulhatna meg Budapesten. Csakhogy a költségvetési törvényben ehelyett mindössze négymilliárd forintot különítettek el, de egy jogszabály miatt ebből is mindössze másfél milliárd forintot tudna lehívni Budapest.

A probléma egyelőre nem érinti a közbeszerzési eljárásokat, de ha áprilisig nem válik egyértelművé, valójában mennyi pénz áll rendelkezésre, számos szerződéskötés meghiúsulhat.

Forrás: Népszabadság

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.