Brókerbotrány: El Abed Hassan ismét bíróság előtt

Hivatali vesztegetés miatt áll a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla tanácsa elé ma El Abed Hassan, a brókerbotrány egyik gyanúsítottja, aki 2003. augusztusi előzetes letartóztatásakor a vád szerint pénzt ajánlott egy fogdaőrnek, hogy feleségével korlátlanul, ellenőrzés nélkül beszélhessen telefonon.

Magyar Nemzet
2005. 02. 24. 23:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság később éppen a vesztegetési ügyre hivatkozva utasította el 30 millió forintos óvadékajánlatát és szabadlábra helyezési kérelmét. Az elsőfokú ítéletben a 140 ezer forint pénzbüntetésre ítélt vállalkozó ügyében a Fővárosi Főügyészség nyújtott be fellebbezést.

A szír pénzváltót az alapügyben azzal gyanúsítják, hogy testvérével, a Damaszkuszba távozott Abdo Mahmouddal mintegy 6,2 milliárd forintot vett fel a korábban Medgyessy Péter által vezetett Inter-Európa Banktól, valamint az OTP-től.

A nyomozás eddigi adatai szerint a nagy összegű pénzfelvételek összefüggésben vannak a K&H Equitiesnél történt pénzmosási, sikkasztási üggyel. A Magyar Nemzet információi szerint ezt az ügyészségen tett gyanúsítotti vallomásában megerősítette Kulcsár Attila is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.