Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

„Dokumentumok formáit öltötték”

A hivatalos tájékoztatás szerint a korábban regisztrált vasi MSZP-tagság kétharmada alakította újjá a megyei szervezeteket; voltak olyan települések, ahol a feloszlatott tagság 75 százaléka nem lépett be újra a pártba.

Magyar Nemzet
2005. 03. 06. 23:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Információink szerint a központi tagnyilvántartásban szereplő mintegy 1200 szocialista helyett most 560-an döntöttek a pártpolitizálás mellett. Tóth Csaba volt megyei elnököt még küldöttnek sem választották meg Kőszegen.

Eldőlni látszik a vasi szocialistákat évek óta megosztó belső hatalmi harc végkimenetele, miután a fiatal politikusok összefogásából létrejött Mozaik klub megyei vezetője látványos vereséget szenvedett a hét végi pártújjászervezés során. A vasi gyökerekkel nem rendelkező, rövid idő alatt a helyi MSZP megyei elnöki posztját meghódító Tóth Csaba még a megyei küldöttgyűlésbe sem kerülhet be, miután a felére apadt kőszegi alapszervezet nem delegálta a politikust a testületbe. Szocialista forrásaink szerint az MSZP felső vezetése által felügyelt hét végi események mindenképpen hatással vannak a párt belső erőviszonyaira, de akár hosszú távon is meghatározhatják azt.

Nyakó István pártszóvivő tájékoztatása szerint a feloszlatott 26 Vas megyei pártszervezetből 20 alakult újjá. A politikus kifejtette, a korábban regisztrált tagság kétharmada alakította meg a szervezeteket (mintegy 600-an), ennek ellenére nem tűntek el tagok a körzetben. Információink szerint a központban 1200 vasi tagot tartottak nyilván a szervezetek feloszlatása előtt, míg a hét végén 560 személy döntött úgy, hogy a továbbiakban is részese kíván lenni az MSZP politikai tevékenységének. Lendvai Ildikó frakcióvezető a büki és a csepregi térségben vigyázta az újjáalakulást, a két szervezetben összesen 41 fő kérte nyilvántartásba vételét, ez a szám kevesebb, mint negyede a korábbi tagságnak. Hiller István pártelnök korábbi szavait idézve tehát kijelenthető, hogy a vasi szocialisták egy jelentős része „dokumentumok formáit öltötte”. A politikus kifejtette: „nagy elszántságot, őszinteséget és a szocialista párt sikerének akarását tapasztalták a tagokban és a szervezetek alakuló ülésein”. Vas megyében egyébként március 12-én új megyei elnököt választanak majd a küldöttek, addig létszámstop van érvényben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.