időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

PSZÁF-bírság az ING magánnyugdíjpénztárnak

MNO
2005.03.11. 09:24

Jogszabálysértések miatt összesen 1,7 millió forint bírságot szabott ki az ING Magánnyugdíjpénztárra a felügyelet: a pénztárnak 1,5 millió, a pénztár igazgatótanácsa elnökének 200 ezer forintot kell fizetnie – tette közzé a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete.

A felügyelet 2004 szeptemberében tartott átfogó ellenőrzést az ING Magánnyugdíjpénztárnál s megállapította, hogy a pénztár a tagokkal történt elszámolások, illetve az elhunytakkal és a szolgáltatásban részesülőkkel kapcsolatos elszámolások során nem a jogszabályokban előírtnak megfelelően járt el. Nem tartotta be a jogszabályi előírásokat a fedezeti tartalékok nettó hozamrátája, valamint a hozamelvárás számítása során sem.

A PSZÁF összeférhetetlenséget állapított meg a befektetési vezetővel kapcsolatban és az informatikai területen tapasztalt hiányosságok megszüntetéséről intézkedési terv elkészítésére kötelezte a kasszát. (Gazdasági Rádió)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.