Kulcsár és Lamperth találkozott a BM-ben?

Kulcsár Attila 2003. június 24-én, amikor a sajtó a K&H-botrány részleteinek feltárásán dolgozott, találkozott Lamperth Mónikával a Belügyminisztériumban – közölte a TV2 Tények című műsora. A megbeszélésen részt vett Rejtő E. Tibor is, a bank volt vezérigazgatója. Orodán Sándor, a belügyminisztérium szóvivője nem cáfolta az információt.

MNO
2005. 04. 08. 13:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kulcsár Attila 2003. június 24-én, amikor a sajtó a K&H-botrány részleteinek feltárásán dolgozott, találkozott Lamperth Mónikával a Belügyminisztériumban – közölte a TV2 Tények című műsora. A megbeszélésen részt vett Rejtő E. Tibor is, a bank volt vezérigazgatója. A Tények nem jelölte meg a hírforrást, csak annyit közölt, hogy a brókerbotrány gyanúsítottjai valahol ezt állították.

A brókerbotrány kirobbanása után Kulcsár Attila egymás után keresett fel befolyásos vezetőket, hogy megpróbálja elérni, simítsák el az ügyet. A Tények úgy tudja, Kulcsár később azt mondta, június 24-én találkozott Lamperth Mónika belügyminiszterrel is.

Az információt a szaktárca szóvivője nem cáfolta. Orodán Sándor kijelentette: Lamperth Mónika belügyminiszter valamennyi nagyobb bank vezetőjével és az önkormányzatok ügyeivel foglalkozó pénzintézet vezetőivel is találkozott, beleértve a Kereskedelmi és Hitelbank vezetőit. Az önkormányzati ügyek vezetője ennél a banknál akkor Kulcsár Attila volt – tette hozzá Orodán Sándor.

A TV2 híradójában elhangzott: a belügyminisztériumi találkozó létrejöttét alátámasztja egy, a K&H brókercégnél végzett belső vizsgálati jegyzőkönyv is. Állítólag Kulcsár egyik közeli munkatársa jegyzőkönyvbe mondta, a bróker beszélt neki arról, hogy felsővezetők járnak hozzá Ibizára, és arról győzködik, hogy ne vigye el egy személyben a balhét.

A Magyar Nemzet megkeresésére Lamperth Mónika nem kívánt az ügyben nyilatkozni.

A Magyar Nemzet a közelmúltban közölte azokat a fotókat, amelyeken Lamperth Mónika férje, Jegesy András látható Kulcsár Attila, illetve a sikkasztási, pénzmosási botrány másik kulcsfigurája, a szökésben lévő Schönthal Henrik társaságában. A fényképek a Britton Kft. karácsonyi, szűk körű buliján készültek. A cégvezetőkön kívül jelen volt még Puch László, az MSZP pénztárnoka, Baja Ferenc a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, Kodela László volt helyettes államtitkár, Karl Imre volt MSZP-s honatya, Endrényi Éva, Kovács László EU-biztos hölgyismerőse. Ismeretes, a Britton-csoporthoz áramlott a bűncselekményből származó pénz jelentős része.

Jegesy András nem reagált a megjelent felvételekre, Lamperth Mónika viszont kijelentette: férje a fogadáson koccintott, mégpedig azért, mert pohár volt a kezében. Baja Ferenc a Hír TV kérdésére közölte, azért ment el a születésnapra, mert meghívták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.