időjárás 14°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Lebuktak a házaló csalók

MNO
2005.04.22. 10:29

Elfogta a rendőrség azt a három fős, takarókkal házaló társaságot, melynek tagjai számos sértettől csaltak ki százezres nagyságrendű összegeket a Dunántúlon – értesült a HavariaPress. A házalók az elmúlt héten bukkantak fel Vas megye több településén, ahol értékesnek mondott, valójában silány ágyneműket sóztak rá magányos idős emberekre.

A bóvlikért alkalmanként akár több mint százezer forintot kértek, azt állítva, hogy azt a kórház vagy a biztosító visszafizeti a vevőknek. A nyomozóknak sikerült azonosítaniuk az elkövetők autóját, és ez alapján a Vas megyei Káldon, házalás közben lecsaptak rájuk. A bíróság azóta elrendelte a csalással gyanúsított férfi és két társnője előzetes letartóztatását is.

A trió módszere az volt, hogy legendákat találtak ki annak érdekében, hogy elnyerjék a magányosan élő, beteg idős emberek bizalmát. A száz százalékig műszálas takaróikat merinói gyapjúként kínálták, azt állítva, hogy attól a vevők meggyógyulnak majd. Néha azt állították, hogy a takarót az idős sértettek orvosa ajánlotta, ajándékként hozták a nyugdíjbiztosítótól, vagy éppen a kórházból küldték.

Alkalmanként 50-110 ezer forint közötti összegeket csaltak ki, azt ígérve, hogy a pénzt úgyis visszafizeti pár hónapon belül a kórház vagy a biztosító. Az eddigi adatok szerint 22 sértettje van az ügynek, számuk azonban várhatóan még nőni fog. A sárvári rendőrök ezért várják az üggyel kapcsolatos további bejelentéseket is.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.