időjárás 15°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Magyar EP-képviselők közös fellépése

MNO
2005.04.20. 10:59

Az Európai Parlament Közlekedés és Turizmus Bizottsága április 19-én, kedden Brüsszelben ülést tartott, melyen Barsiné-Pataky Etelka fideszes és Gurmai Zita szocialista képviselők a Magyarország számára bőkezű támogatást ígérő Kohéziós Alap ügyében együtt léptek fel. A hétéves pénzügyi tervezés keretében a Kohéziós Alap éppen most van napirenden az európai döntéshozatalban – tudatta az Objektív Hírügynökség.

Az eddig támogatásban részesült országok, noha fejlettségi szintjük és az általuk eddig felvett támogatások ezt már nem indokolnák, szeretnék fájdalomdíjként egy ideig még megkapni a korábbi források egy részét. Ez csökkentené az új tagállamok fejlesztési lehetőségeit. A magyar képviselőnők ez ellen léptek fel s szavaztak közösen nemmel a javaslatra.

Hasonlóan közös, egyeztetett fellépésre került sor a vasúti szállítás liberalizációjának tárgyalásakor. Itt a magyar képviselők az újonnan csatlakozott országok nevében azt kérték, hogy a vasúti szállítás liberalizációját az eredeti, későbbi időpontban valósítsák meg, hogy a fejlettségben lemaradt közép-kelet európai szállítási vállalatok fel tudjanak készülni a felszabadított piacból adódó konkurencia harcra.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.