időjárás 11°C Ferenc 2022. október 4.
logo

MVSZ: Magyar Nemzetért Ezüstérem hat püspöknek

MNO
2005.04.20. 18:09

A Magyarok Világszövetsége (MVSZ) a Magyar Nemzetért Ezüstéremmel tüntette ki a azokat az egyházfőket, akik a kettős állampolgárságért folytatott népszavazás során egyértelműen kiálltak a nemzet újbóli egységét megteremteni hivatott IGEN szavazatok mellett. Az MVSZ legmagasabb kitüntetése egyben emlékfa-ültetési jogot jelent - áll az MVSZ Sajtóirodája által eljuttatott közleményben.

A kitüntetettek nevét viselő emlékfákat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban ültetik. Holnap, 2005. április 21-én hat püspök nevét viselő emlékfa ültetésére kerül sor.

A kitüntetettek: Csete Szemesi István református püspök – Bácsfeketehegy, Dolinszky Árpád evangélikus püspök – Szabadka, Hegedüs Lóránt református püspök, Húzsvár László római katolikus püspök – Nagybecskerek, Pénzes János római katolikus püspök – Szabadka és Schönberger Jenő római katolikus püspök – Szatmárnémeti. A kitüntetetteket Patrubány Miklós és Rácz Sándor méltatja.

Az emlékfa-ültetésre az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban 14.00 órakor kerül sor. Ezt megelőzően, 13.30-kor Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke bemutatja a sajtó megjelent képviselőinek az MVSZ által kiadott könyvet, melynek címe Restitutio in Integrum avagy Törvényt a külhoni magyarok magyar állampolgárságának visszaállítására!

(MVSZ Sajtószolgálat)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.