Répássy: Maffiamódszerek a Jegesy-Kulcsár-Lamperth Bermuda-háromszögben

Kulcsár Attila Lamperth Mónika belügyminiszter férjének, Jegesy Andrásnak a segítségével 2003-ban telefonon kapcsolatba lépett Ferenczi Lászlóval, a BM jelenlegi helyettes államtitkárával, aki akkoriban a K&H-ügyön nyomozó egységet vezette – közölte Répássy Róbert, miután a Magyar Nemzet pénteken újabb részleteket közölt Kulcsár Attila gyanúsítotti vallomásából. Mint mondta, félő, hogy a Lamperth-Jegesy-Kulcsár bermudaháromszögben elveszik az igazság. A Fidesz ismételten a belügyminiszter menesztését kérte a kormányfőtől.

MNO
2005. 04. 23. 20:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egész rendőrségi ügynek az volt a célja, hogy ellehetetlenítsék a PSZÁF vizsgálatát – mondta a Magyar Nemzet által közölt jegyzőkönyvi részletekre hivatkozva Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Kulcsár Attila, a vallomásában „személyes jó ismerősének” nevezett Jegesy segítségével 2003 május végén vagy június elején telefonon kapcsolatba lépett Ferenczi Lászlóval, a Belügyminisztérium jelenlegi helyettes államtitkárával és vele a PSZÁF-vizsgálat eredményének rendőrségi fogadtatásáról beszélgetett – tette hozzá a politikus.

Répássy Róbert elmondta: Ferenczi László „a kérdéses időpontban az Országos Rendőr-főkapitányságnak azt a részlegét vezette, amely a K&H-ügy nyomozását végezte„. Ezt a Ferenczi Lászlót hozta össze – Kulcsár vallomása szerint – Jegesy András Kulcsár Attilával – fogalmazott az ellenzéki politikus, aki érdekes momentumnak nevezte, hogy az a Bálint Tamás, akiről úgy beszélnek, hogy Ferenczivel fölvette a kapcsolatot, nem más, mint Keller László, pillanatnyilag hivatali visszaéléssel gyanúsított egykori munkatársa.

A politikus a polgári napilapban megjelent dokumentumra hivatkozva közölte: Jegesy András a maffiaellenes központot irányító Bácskai Jánoson keresztül üzent az épp szökésben lévő és Bécsben tartózkodó Kulcsár Attilának, ”hogy meg ne próbáljon hazamenni„.

– Ezek a kőkemény maffia módszerei: ügyvéden keresztül egy bűnözőt összehozni egy főrendőrrel, azzal a főrendőrrel, aki a nyomozást felügyeli, aki a bűnözővel szembeni büntetőeljárás megindításáról hatáskörrel rendelkezik” – mutatott rá Répássy.

Kulcsár vallomása életszerű, hiszen Ferenczi életpályája Kaposváron indult, ahonnan Lamperth Mónika és Jegesy András is származik – vélekedett a politikus. Ferenczi László karrierje ezt követően egészen a Lamperth Mónika vezette Belügyminisztériumig ívelt – mutatott rá. Répássy Róbert szerint a Magyar Nemzetben megjelent vallomásrészletek magyarázattal szolgálnak arra, miért kellett a PSZÁF ellen kampányt indítani, miért kellett a pénzügyi felügyelet vezetőit eltávolítani. Úgy fogalmazott: a jegyzőkönyvi kivonatok arra is választ adnak, miért indította meg László Csaba akkori pénzügyminiszter rögtön a kormányváltást követően a Szász Károly elleni támadást; miért került sor a felügyeleti vezető leváltására; miért gyűjtött a Keller László-féle közpénzügyi államtitkárság adatokat a PSZÁF vezetőiről.

A fideszes honatya véleménye szerint „a helyzetnek az a fonáka, hogy éppen annak a rendőrségnek kellene Lamperth Mónika férjét vagy a BM államtitkárát meggyanúsítani (...), amely rendőrséget Lamperth Mónika felügyeli„. Attól félünk, hogy a Lamperth-Jegesy-Kulcsár bermudaháromszögben elveszik az igazság – hangsúlyozta Répássy. A Fidesz ezért ismét felszólítja a miniszterelnököt, hogy menessze a belügyminisztert – szögezte le Répássy Róbert.

Répássy Róbert valótlanságot állít, illetve valós tényeket hamis színben tüntet fel – közölte az MTI-vel Jegesy András, Lamperth Mónika férje Répássy Róbert csütörtöki sajtótájékoztatójára reagálva. (Répássy Róbert csütörtökön arra szólította fel a kormányfőt: távolítsa el Lamperth Mónikát a belügyminisztérium éléről, mert a Hvg.hu internetes lap információi „azt a képet vetítik elénk, hogy Kulcsár Attilának Jegesy András úrral, illetőleg rajta keresztül a belügyminiszterrel más minőségű kapcsolata volt, mint ahogyan ezt eddig beállította Jegesy András és Lamperth Mónika”.)
– Mindezt azért teszi, hogy rajtam keresztül lejárassa a feleségemet, Lamperth Mónika belügyminisztert – tette hozzá Jegesy. Lamperth Mónika szóvivője útján az MTI-vel ma azt közölte, hogy férje nyilatkozatával egyező állásponton van az ügyben.

A belügyminiszter mai, nemzetközi sajtótájékoztatóján nem volt hajlandó válaszolni azokra a kérdésekre, melyek az ő, illetve férje kapcsolatát firtatták Kulcsár Atillával. – Ez egy nemzetközi sajtótájékoztató (...). Belpolitikai kérdésekben megtaláljuk a módját, hogy a kérdéseikre választ adjunk. (...) Ha nincs más kérdés, köszönjük szépen – jelentette ki Lamperth Mónika.

Gyurcsány Ferenc nem tervezi kabinetjének átalakítását – közölte a kormányszóvivő Répássy Róbert felszólítására válaszul. Batíz András megjegyezte: a miniszterelnök nem sajtóhírek, vagy esetleg súlyos bűncselekményekkel gyanúsított személyek állításai alapján dönt.

Bácskai János közleményét itt olvashatja

(Forrás: fideszfrakcio.hu, Magyar Rádió)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.