időjárás 12°C Amália 2022. október 7.
logo

Soproni majális a fővárosban

MNO
2005.04.30. 07:15

Aki ellátogat április 29-én, 30-án a Lánchídra, a Clark Ádám térre, illetve az Alagútba, a boldog békeidők majálisán vehet részt. Az idén 110 éves Soproni Sörgyár XIX. századvégi, soproni majálist varázsol a helyszínre.

Az Alagút Attila utcai oldalán a száztíz évvel ezelőtti soproni vasúti pályaudvart alakítják ki restivel, jelmezes szereplőkkel, bakterokkal. Innen kisvasúttal lehet majd eljutni az Alagúton keresztül a Budapestet szimbolizáló Clark Ádám térre. A Sopron-Budapest-útvonal mentén három nagyvárost, Sopront, Győrt és Tatát látogathatják meg az „utazók„ XIX. századi utcarészlettel, vendéglő portálokkal, életképekkel.

Az eseményre kilátogatók a magyar dudazenekartól a garabonciás gólyalábasok felvonulásán át a Helység kalapácsa előadásig számos programot tekinthetnek meg. Az igazi vursli hangulatról olyan programok gondoskodnak, mint a sör hordólovaglás, a sörtehén fejés, vagy a söröskorsó kitartó verseny.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.