Szijjártó: Szilvásy is a kormányfő vagyonát gyarapítja?

A kormánypártok megpróbálják megakadályozni annak a vizsgálóbizottságnak a felállítását, amelynek az lenne a célja, hogy fellebbentse a fátylat az Apró-Gyurcsány érdekkör milliárdjairól – mondta mai tájékoztatóján Szijjártó Péter (Fidesz). Az MSZP figyelemelterelésnek tartja az ellenzéki képviselő kijelentéséit.

MNO
2005. 04. 10. 15:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, Gyurcsány Ferenc utasítást adott a szocialista képviselőknek, hogy gátolják meg a vizsgálóbizottság létrehozását – fogalmazott Szijjártó Péter. Mint mondta, a miniszterelnök egy jól körülhatárolható, szűk érdekkör prédájává kívánja tenni az országot, hiszen számos állami intézmény, állami vállalat élén olyan személyek állnak, akiknek nevei felmerültek azon tranzakciók során, melyek hozzájárultak az Apró-Gyurcsány érdekkör meggazdagodásához.

A politikus emlékeztetett: Gyurcsány Ferenc egyik cége vitatott módon jutott hozzá a balatonöszödi kormányüdülő egyik 300 négyzetméteres vízparti villájához úgy, hogy egy sokak által vitatott lízingszerződés keretében tíz évre elosztva mindössze 30 millió forintot kellett fizetni. Ha az adott időszakra érvényes kamatot és lízingdíjakat figyelembe vették volna, a közvagyon károsodásának elkerülése érdekében a 30 helyett 120 millió forintot kellett volna fizetni ezért a villáért – tette hozzá az ellenzéki politikus.

Szijjártó Péter kitért rá: amikor ezt a szerződést megkötötték, a Miniszterelnöki Hivatal gazdálkodási és pénzügyi ügyekért felelős helyettes államtitkára az a Szilvásy György volt, aki később cégtársa lett Gyurcsány Ferencnek az Aldo Kft.-ben. Ebben az időszakban adták el a Miniszterelnöki Hivatal Szalay utcai ingatlanának egy jelentős részét, amelyet előbb az Aldo, majd később az Altus Részvénytársaság vett meg, amelyek szintén a kormányfő érdekkörébe tartozó cégek. Szilvásy György esetleges szerepe az említett ingatlanok megszerzésében vajon segített-e abban, hogy most ő a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára – tette fel a kérdést Szijjártó Péter.

Szilvásy esetleges érintettségének kérdéséről az MNO szerette volna megszólaltatni a kormányszóviivőt , azonban sem Batiz Andrást, sem László Boglárt nem sikerült elérnünk vasárnap délután.

MSZP:„Fideszes figyelemelterelés”

Az MSZP figyelemelterelő médiaoffenzívának tartja Szijjártó Péter mai kijelentését. Az ellenzéki képviselő szavaira reagálva Nyakó István, az MSZP szóvivője úgy nyilatkozott: a Fidesz ne a médiában küzdjön Orbán Viktor állítólagos viselt dolgainak tisztázása érdekében, hanem – ahogyan immár egy hónapja megígérték – kérjen helyreigazítást, vegyen jogi úton elégtételt – írja az MTV Teletext.

Az MSZP szóvivője hozzátette: a Fidesz sem ezzel, sem pedig a Lamperth Mónikát ért támadásokkal nem fogja elérni a célját.

Forrás: Magyar Rádió, teletext.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.