Választási csalással gyanúsítanak egy MSZP-s polgármestert

MNO
2005. 05. 20. 12:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt hallgatta ki ma Orosz Károly Zsoltot, Nagyhalász MSZP-s polgármesterét a rendőrség – értesült a HavariaPress. A megyei főkapitányságon megerősítették a hírügynökség információit, de egyelőre nem tudni, hogy tett-e vallomást a meggyanúsított polgármester.

A rendőrség gyanúja szerint az MSZP színeiben induló polgármester a 2005. március 20-án lezajlott időközi választásokat megelőzően pénzt adott a cigány származású kisebbség tagjainak, hogy rá szavazzanak. Orosz Károly Zsolt polgármestert a választáson függetlenként indult másik jelölt, Albók József feljelentése alapján hallgatták ki.

A nagyhalászi időközi polgármester-választást Orosz Károly Zsolt nyerte 1587 szavazattal a korábbi polgármester, Albók József előtt, aki 1166 voksot kapott. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert Albók Józsefet jogerősen két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a megyei bíróság közösségi pályázatokkal kapcsolatos jogtalan gazdasági előnyszerzés miatt, így megszűnt önkormányzati vezetői tisztsége, de a közügyektől nem tiltották el, így indult a választáson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.