Bútorgyárat tessék, akciós áron

Áron alul, potom négyszázmillió forintért hirdette meg eladásra egy felszámolócég a felszámolási eljárás alatt álló kecskeméti Euro Möbel Line Bútoripari (EML) Kft. több mint egymilliárd forintot érő vagyonát. A pályázati eljárás eredményét pénteken annak ellenére kihirdethetik, hogy az első fokon eljáró bíróság április végén felfüggesztette a felszámolási eljárást, majd nem jogerős ítéletével felmentette a felszámolócéget is.

2005. 06. 22. 6:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sőt annak ellenére megtörténhet az értékesítés, hogy a felszámolócég több munkatársa ellen büntetőeljárás folyik – éppen a felszámolási eljárás alatt álló EML Kft.-nek okozott kár miatt. A kecskeméti bútorgyár kálváriája csak a jéghegy csúcsa, egyetlen példa a hazai felszámolási rendszer teljes csődjére, arra, hogy a joggyakorlatban általános tapasztalat, hogy nem érvényesül sem a hitelezők, sem pedig az adós cég tulajdonosainak érdeke. Egyes felszámolócégek ezzel szemben szabadon halászhatnak a zavarosban.

További részletek a mai nyomtatott Magyar Nemzetben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.