időjárás 13°C Malvin 2022. október 1.
logo

Egyforintos telkek: Ecseny újra próbálja

MNO
2005.08.28. 12:08

Újabb vállalkozókra várnak egyforintos telkek a Somogy megyei Ecsenyben. A német nemzetiségiek által lakott településen egyszer már befürödtek az egyforintos telkekkel. Mégsem adják fel. Cserébe munkahelyteremtő beruházásokat kérnek a vállalkozóktól.

- Találkoztunk nagyon sok jóindulatú emberrel, aki tényleg azt gondolta, hogy majd meg tudja teremteni vállalkozását, de találkoztunk sajnos olyannal is, aki megtévesztett bennünket – mesélte Miklai Lajosné falumenedzser.

Egyforintos telket végül nyolc vállalkozás kapott, tervét azonban határidőre, erre az évre egyikük sem valósította meg. A kudarc oka a pénzhiány – tartják az ecsenyiek. Most újabb vállalkozókra várnak az egyforintos telkek. A döntésnél azonban jobban mérlegelik a jelentkezők anyagi hátterét.

A helyiek úgy vélik, megéri az ecsenyi fejlesztés. A falu természeti adottságai, múltja mellett annak egyik alapja a víz. – 600 méter mélyen 56 fokos termálvizet találtak, nyilvánvaló, hogy gyógyturizmusra gondolva ez egy hatalmas kitörési pont, hozzá a lovas turizmus és minden egyéb. A turizmus szempontjából is fejleszthető kistelepülést tudnánk elképzelni – nyilatkozta Miklai Lajosné.

Magyar Rádió

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.