Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Késik az állam a gázár-kompenzáció kifizetésével

Miközben Gyurcsány Ferenc a nyugdíjasok távfűtésének támogatását jelentette be egy tegnapi konferencián, lapunk információi szerint a jelenlegi kormányzati vállalásokra sem érkezett még meg a gázszolgáltatókhoz a fedezet, aminek következményeként beláthatatlan mértékben megemelkedhet a gáz ára.

Magyar Nemzet
2005. 09. 15. 23:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős késésben van az állam a megígért gázár-kompenzáció kifizetésével – értesült lapunk. Információink szerint az utalások különböző okokra hivatkozva hónapok óta állnak, a szolgáltatók pedig több száz millió forintos kintlévőségük tudatában szorongva várják a fűtési szezont. Ha a fogyasztás megnő, az állam tartozása pillanatok alatt milliárdosra duzzadhat, amit már nem nyelnek le a szolgáltatócégek – az eredmény legalább harmincszázalékos gázáremelés lehet, de még a másfélszeres drágulás sem elképzelhetetlen.

(Részletek a Magyar Nemzet 2005. szeptember 16-i számában)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.