Kupper: az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel

Egy régóta húzódó korrupciógyanús ügy újabb fejleményeire hívta fel a figyelmet mai sajtótájékoztatóján Kupper András, amelyben Demszky Gáborhoz és az SZDSZ-hez közel álló kommunikációs cégek játsszák a főszerepet. A fővárosi Fidesz–MKDSZ frakcióvezetője közölte, rendkívüli közgyűlést fognak kezdeményezni a visszaélések, gyanús esetek kivizsgálására.

MNO
2005. 09. 13. 12:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első vihart az útfelújítások ügye kavarta, akkor derült ki, hogy Demszky Gábor főpolgármester a fővárosi beruházásoknál kifejezetten az SZDSZ-hez közel álló, vagy néha egyenesen Demszky Gábor személyéhez köthető cégeket bíz meg a kommunikációs feladatok ellátásával – emlékeztetett a fővárosi Fidesz–MKDSZ frakcióvezetője. Kupper András közölte, a döntéshozatali folyamatokból az ellenzéki képviselőket rendszerint kizárják – húzta alá. A döntést előkészítő és meghozó bizottságokban olyan emberek ülnek, akiknek komoly érdekük fűződik ahhoz, hogy bizonyos cégeket hozzanak ki nyertesnek.

Kupper András rámutatott, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs részlegeinél dolgozó személyek esetében cégszerűen kimutathatóak azok az összefüggések, amelyek az SZDSZ és Demszky Gábor korábbi kampánycégeihez kötik őket. A négyes metró kommunikációs feladatainak ellátására 300 millió forintot költ Budapest. Egy olyan metróra, amelynél kétséges, hogy elindul-e még ebben a ciklusban az építkezés.

A Fidesz–MKDSZ-frakció etikailag súlyosan kifogásolja, hogy az ellenzéki képviselőket kizárják a döntéshozatali folyamatból.
– Az ellenzék kizárását törvényellenesnek gondoljuk – közölte a fővárosi Fidesz–MKDSZ frakcióvezetője. Hozzátette: rendkívüli közgyűlést fognak kezdeményezni a visszaélések, gyanús esetek kivizsgálására. A metró teljes beruházása 300 milliárd forintba kerül – mondta Kupper András, aki végül felidézte Medgyessy Péter kijelentését: „az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel„.

(fideszfrakcio.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.