Áder: Hazugságok a Népszavában a házelnöki rezidencia felújításáról

Áder János rendhagyó idegenvezetést tartott egykori rezidenciáján újságíróknak. A volt házelnök így kívánt reagálni azokra a vádakra, amelyeket a Népszava a luxusberuházásokkal kapcsolatban megfogalmazott.

MNO
2005. 10. 29. 11:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újság azt állította, hogy 1998-ban az állam Áder kérésére 60 millió forintot költött Béla király úti épületben minőségi padlóburkolólapra, csillárokra és bútorokra.

A fideszes politikus tételesen cáfolta a napilapban megjelenteket. Áder szerint a rezidencián jól láthatóan luxusnak nyoma nincs. Hangsúlyozta, hogy a fejlesztések a Belügyminisztérium tulajdonát képezik. Öt évvel ezelőtt a Népszabadság már cikkezett az ügyről.

„Úgy vélem, hogyha alaptalanul vádolják az embert – főként közpénzek elköltésével kapcsolatban –, akkor nem nagyon van más lehetőség, mint a bírói út. Eddig is ezt választottam, mondhatom azt, hogy 100 százalékos eredménnyel és ezután is ezt fogom tenni” – fogalmazott Áder János.

(HírTv)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.