Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Svájc

Hatályon kívül helyezték Molnár Csaba felmentő ítéletét

Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla Molnár Csaba első fokú, felmentő ítéletetét, így új eljárás indul az ügyben. A vád szerint Molnár 2003 nyarán, az ORFK pénzmosás elleni osztályának vezetőjeként pár ezer forintos ajándékokért cserébe jogtalan előnyhöz juttatott pénzváltókat, államtitkokat, és pénzmosásgyanús bejelentések adatait szolgáltatta ki nekik.

MNO
2005. 10. 13. 11:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismert: ma folytatódott másodfokon Molnár Csaba vesztegetés, hivatali visszaélés és államtitoksértés vádjával indult büntetőpere. Első fokon a bíróság felmentette a vádak alól a rendőrtisztet.

A vád szerint Molnár Csaba 2003 nyarán, az ORFK pénzmosás elleni osztályának vezetőjeként pár ezer forintos ajándékokért cserébe jogtalan előnyhöz juttatott pénzváltókat, államtitkokat, és pénzmosásgyanús bejelentések adatait szolgáltatta ki nekik. Az ügyészség Molnárt a Kulcsár-üggyel kapcsolatban hivatali visszaélés és közokirat-hamisítással is vádolja.

A nap folyamán érkezett a hír, miszerint a rendőrtiszt benyújtotta leszerelési kérelmét az ORFK-hoz. Az ORFK-n megerősítették a leszerelés tényét, részleteket azonban nem kívántak elárulni. A nyomozó a hírügynökségnek adott interjújában elmondta, hogy nem kíván többet a rendőrségnél dolgozni, mivel – állítása szerint – azokkal az ügyészekkel kellene a későbbiekben együtt dolgoznia, akik most ellene vádat emeltek.

(HavariaPress, hírTV, MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.