Új ízek a hazai italkultúrában: piacon a Bencés Likőrcsalád

Az Agárdi Pálinkafőzde és a Pannonhalmi Főapátság együttműködésének eredményeként mától kerül forgalomba a Bencés Likőrcsalád. A likőrök a kolostorkerti gyógynövénykultúra hagyományait keltik életre, és különlegességük, hogy évszázados receptek alapján, Agárdi Pálinka alappal készülnek.

MNO
2005. 10. 20. 8:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ezer éves Pannonhalmi Főapátság kolostorkerti gyógyászati múltjának feltárása közben került elő a több száz éves, kéziratos és nyomtatott könyvekből álló gyűjtemény, amely bizonyítja, hogy a pannonhalmi bencések ősi hagyománya volt a gyógyhatású italok (teák, likőrök, tinktúrák) készítése. A Főapátság szerzeteseinek évszázados gyógynövényes tapasztalata most a sikeres magyar pálinkakészítő manufaktúra, a csúcstechnológiával rendelkező Agárdi Pálinkafőzde szakértelmével találkozott.

Az együttműködés gyümölcse a Bencés Likőrcsalád, amelynek különlegessége, hogy a finomszeszből készült kommersz likőröktől eltérően Agárdi alma-és cigánymeggypálinka alappal készülnek, és nincs bennük mesterséges aroma vagy színanyag.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.