Az ezer éves Pannonhalmi Főapátság kolostorkerti gyógyászati múltjának feltárása közben került elő a több száz éves, kéziratos és nyomtatott könyvekből álló gyűjtemény, amely bizonyítja, hogy a pannonhalmi bencések ősi hagyománya volt a gyógyhatású italok (teák, likőrök, tinktúrák) készítése. A Főapátság szerzeteseinek évszázados gyógynövényes tapasztalata most a sikeres magyar pálinkakészítő manufaktúra, a csúcstechnológiával rendelkező Agárdi Pálinkafőzde szakértelmével találkozott.
Az együttműködés gyümölcse a Bencés Likőrcsalád, amelynek különlegessége, hogy a finomszeszből készült kommersz likőröktől eltérően Agárdi alma-és cigánymeggypálinka alappal készülnek, és nincs bennük mesterséges aroma vagy színanyag.
Lesz-e magyar aranyeső a grúziai vívó-világbajnokságon?
