Vádat emeltek Sümeghy Csaba ellen? – A képviselő cáfol

Egyes lapinformációk szerint vádat emeltek Sümeghy Csaba fideszes országgyűlési képviselő ellen egy gazdasági ügyben a gyulai bíróság előtt.

MNO
2005. 10. 27. 12:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyészség nem erősítette meg a személyre szóló vádat – hangzott el az Info Rádióban. A Fővárosi Főügyészség szóvivője mindössze annyit mondott, hogy az úgynevezett BCB-ügyben a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal (KÜNYH) október elején vádat emelt 14 személy ellen csődbűntett és más bűncselekmények miatt. A vádiratot a Gyulai Városi Bírósághoz nyújtották be. Varga Jenő az ügy egyetlen vádlottját sem kívánta megnevezni.

– Az ügyben már a meggyanúsítás is csalódás volt számomra, mert csődbűntettet soha nem követtem el, és jogilag nem is követhettem el – olvasható a politikus közleményében. Hozzáteszi: „az ellenem felhozott alaptalan vádak tisztázása érdekében magam kértem a mentelmi jogom felfüggesztését, és ezt a döntésemet a Fidesz-frakció is támogatta. Nem bújtam tehát a mentelmi jog mögé, szemben azzal, ahogyan azt már több szocialista politikustól is megszokhattuk”. – Mint ahogyan korábban is, úgy most is megerősítem: tiszta lelkiismerettel állok a bíróság elé. Biztos vagyok abban, hogy a független magyar bíróság előtt – hasonlóan több, alaptalanul megvádolt fideszes képviselőtársamhoz – meg tudom védeni az igazamat – szögezi le Sümeghy Csaba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.