A Keller család felemelkedése

Több állami fizetési listára is felkerültek Keller László (MSZP) családjának tagjai, miután az országgyűlési képviselőt a Medgyessy-kormány kinevezte közpénzügyi államtitkárnak. Az Index internetes újság összeállítása szerint a családtagok szerepelnek több állami tulajdonú cég, valamint az Országgyűlés fizetési listáján.

Munkatársunktól
2005. 11. 18. 23:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Keller klán az állami vállallatoknál című írásban kiderül, hogy a rokonság elhelyezkedését nem befolyásolta az, hogy az államtitkárságot időközben megszüntették.

Keller lányát 2003-ban a Szerencsejáték Rt. személyügyi munkatársként alkalmazta, veje pedig a közelmúltban helyezkedett el a Budapest Airport Rt. kontrolling osztályán – közölte a portál. Adataik szerint Keller unokaöccse, aki addig a Miniszterelnöki Hivatalhoz tartozó üvegzsebtitkárság alkalmazottja volt, az államtitkárság megszüntetése után a Magyar Fejlesztési Bank agrárfinanszírozási osztályának munkatársa lett.

Az egykori államtitkár mellett dolgozott az a hölgy, akit a politikus később feleségül vett, majd menesztése után személyi asszisztensként foglalkoztatott tovább. Erről Varjú László, az MSZP frakcióigazgatója úgy nyilatkozott: a korábban megbízási szerződéssel dolgozó hölgyet idén átminősítették, és a választásokig érvényes szerződéssel köztisztviselőként alkalmazták. A volt államtitkár az Index kérdéseire azzal érvelt: ez családi ügy, a magánéletet pedig el kell választani a politikától.
Keller László érdeklődésünkre nem kívánta kommentálni a lap állításait, csak annyit közölt, hogy eljárást kezdeményez az Index ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.