Nyomozás a Szász Károly elleni eljárás ügyében

Hivatali visszaélés gyanúja miatt nyomoz a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal, a Nemzeti Nyomozó Iroda több tisztjének szerepét vizsgálja a Szász Károly elleni eljárásban - írja a Magyar Hírlap.

MNO
2005. 11. 14. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) exelnöke jelentette fel a rendőröket. Varga Jenő, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megerősítette ezt, de nem beszélt arról, milyen visszaélést feltételezett Szász Károly.

A PSZÁF-nál Szász idején több mint kétszázan vehettek fel jutalmat. Ehhez olykor visszadátumozott, pluszmunka elvégzésére vonatkozó szerződéseket kötöttek. A rendőrök szerint a felügyelet vezetője okirat-hamisítást követett el.

Szász az eljárást, a gyanúsítotti kihallgatást többször megpanaszolta. Még az eljárás idején feljelentetést tett az ügyészségen, mivel úgy vélte, jogszerűtlenül jártak el a rendőrök. Az ügyészség akkor megtagadta a nyomozást. Néhány héttel ezelőtt – helyt adva a feljelentők panaszának – végül mégis eljárást indított.

magyarhirlap.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.