időjárás 12°C Amália 2022. október 7.
logo

Orbán Viktor: Új gazdaságra, új politikára van szükség

MNO
2005.11.20. 09:38

Magyarországnak új gazdaságra, új államra és új politikára van szüksége Orbán Viktor szerint. A Fidesz elnöke közölte: az új, munkabarát gazdaság eszköze a radikális adócsökkentés. A volt kormányfő hozzátette: az új államban jelentősen csökkenteni kell a bürokraták számát.

Orbán Viktor a Vasárnapi Újság című műsorban teljes foglalkoztatottságot ígért, és azt mondta, hogy az új, munkabarát gazdaság eszköze a radikális adócsökkentés. A Fidesz elnöke hozzátette: az új államban jelentősen csökkenteni kell a bürokraták számát, és az új politikai életben fele annyi parlamenti és önkormányzati képviselőre lesz szükség.

A volt miniszterelnök elmondta: a Fidesz nem kezdte meg választási kampányát, csak a felkészülés időszakában van. Ennek egyik fő feladata 100 ezer önkéntes segítő összegyűjtése, akik a kampány aktív résztvevőiként ellensúlyozhatják a torz médiaviszonyokat. Megerősítette: a Fidesz azután kezdi meg választási kampányát, hogy a köztársasági elnök kihirdeti a választások időpontját.

Orbán Viktor szerint a kormány három éve rendszeresen és tudatosan téves adatokat közöl a költségvetési hiányról. A volt miniszterelnök úgy vélte, hogy a deficit a valóságban az év végére elérheti a 8 százalékot, fél évvel később pedig akár a 10 százalékot is.

A kétpártrendszer lehetőségéről Orbán Viktor megismételte, hogy a választóknak kell eldönteniük, hány pártot juttatnak be a parlamentbe.

(Magyar Rádió, Teletext.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.